2017-ben már eddig is szépen dolgozik a Szent Erzsébet Komenda


      A rendkívül termékeny 2016 után az idei évben is szépen dolgoznak a Komenda dámái.
     A Krajczáros Alapítvány közel 150 Első világháborús portréi jelentős részét a Történelmi Szent Lázár Ispotályos és Katonai Lovagrend dámái festették meg. E portrék járják a világot, jelenleg Léván, a Reviczky Ház galériájában láthatók. A Nagy Háború centenáriumát ünnepli velük a Krajczáros Alapítvány.
     De részt vesznek a Dámák például Szőlősgyörökön, Bánkon, Székesfehérváron és Fehérvárcsurgón, Szabadegyházán, Polgárdiba, Székesfehérváron a Deák képtár udvarában... a nyitott festészeti napokon, és vagy segítségükkel, vagy bemutatóval teszik hasznossá magukat.
     Augusztus másodikán Kisgyőrben 19 festményből álló gyűjteményt ad át Vida Sándor Elnök Úr a nádudvari Református Gyülekezet Tiszteletesének, amit a Komenda tagjai festettek meg, külön erre a célra. E képek a nádudvari Gyülekezeti Ház nagytermének falaira kerülnek, és a hívők nagy örömére ott is maradnak, végleges elhelyezésre. Dezső Anna Ilona, Dr. Surányi Rozália, Gy. Simon Margit, Herceg Teréz, Kishonthy Éva, Pocsai Júlia, Simon M. Veronika, Szakácsi Éva, Szombathy Júlia vesznek részt az idén is a közös munkánkban, amelyben nagy segítségünkre van szervezési és anyagi hozzájárulásával Vida Sándor lovagtársunk.
     Köszönet e munkájukért mindnyájuknak!

     Simon M. Veronika, a Szent Erzsébet Komenda parancsnokaveronika2


veronika2


veronika2


veronika2


veronika2


veronika2


veronika2


veronika2


veronika2Az oldal tetejére