2015


2016. Tavaszi Gála az Erzsébetligeti Színházban

Szép napra ébredtünk, június 4-én, szombaton. Már korán fél kilenckor az Erzsébetligeti színházba érkeztünk, ahol képek sokasága fogadott bennünket. Fodor Balázs invitálta a tagságot, hogy a Harmónia teremben kész van minden a Gála megrendezésére, a képeket pedig egy másik teremben és a folyosókon lehet megtekinteni. 10 órakor Chev.Vida Sándor a Történelmi Szent Lázár Katonai és Ispotályos Lovagrend Egyesület elnöke ünnepélyes keretek között megnyitotta a tavaszi fesztivált, egyben üdvözölte a megjelenteket.
Balázsi Judit színművész köszöntötte a fővédnököket. Megkezdődött a maratoni műsor. Bornemisza Attila a kör elnöke mondott verset Ihász-Kovács Éva „örökös főtitkártól”, halála 3 éves évfordulójára, majd saját magától is a „Hófehér paripák hazámnak” c. versét. Balázsi Judit és Tárkányi Imre kis színdarabja aratott sikert, az író Tárkányi Imre: „Akik kétszer mondták ki az igent” c. írásával. A tagság vastapssal jutalmazta e darabot.

Bartók Anikó-Bornemisza Attila szavaltak közösen két verset a magyarságról, magyarságtudatról, majd Bacsa Ferenc operaénekes zeneszámaival aratott nagy sikert. Domoszlai János indián zenéket játszott indián sípon és indián dalokat énekelt, komoly elismerést kapott a közönségtől. Újonnan érkezett tehetséges énekesnőnk, Kmecz Anna mutatkozott be, gyönyörű hangja betöltötte az egész színházat! Bornemisza Attila és Dezső Ilona Anna beszámolt a 2015-ös évről, programokról és a körben történt ügyekről.

Dáma Semes-Bogya Eszter ének és gitármuzsikával, négy dalával dobogtatta meg a szíveket. Nagyszerű volt. Még szünet előtt Aamina Szabó Ágnes szépséges angyaltáncával könnyeztette meg a közönséget, úgy repült a teremben hófehér szárnyaival, mint aki most szállt le közénk az égből. Tánctudása és szeretete betöltötte a teret, felüdülést biztosítva a léleknek. Meghallgattuk még Németh Nyiba Sándor előadóművészt a Magyar Kultúra Lovagját, aki szintén nagy sikert könyvelhetett el. Bornemisza Attila kiosztotta a zsűrizett képek dokumentumának egy példányát a festőművészeknek.

Következett a szünet, ahol kiosztásra került a Délibáb folyóiratot és a Délibáb 2016-os antológiája, melyek gyönyörűen illeszkedtek a műsorhoz. Rendelkezésünkre állt a büfé, megnéztük a sok csodás képet, és alig vártuk, hogy kezdődjön a délutáni program!

Szünet után még egy angyaltánc következett, ami szintén mennyei magaslatokba repítette a közönséget, hatalmas szeretetözön indult meg a teremben. Szeretetnap ez, súgta valaki! S újból Kmecz Anna bűvölte el hangjával a közönséget és megint vastaps következett.

Bacsa Ferenc gitárjátéka nagyon megható volt.
Megemlékeztünk eltávozottjainkról: Holló Ila költőről, Papp Judit festőművésztől, Ősi Kovács Imréné, Ilonkától, Ferenci Anna költőtől, Csepregi Piroska ékszerkészítőtől, Balázsi György Örökös tagunktól. Balázsi Judit Ihász-Kovács Éva és a most elhunyt Keres Emilről emlékezett meg Bornemisza Attila versével. Elmondta, hogy ő is most veszítette el az édesapját, aki körünk legidősebb tagja volt. Felálltunk halottjaink és Trianon emlékére egy méltóságteljes, csendes percre.

Majd költőink vették át a szerepet.

Bemutatkozott: Holpert Krisztián költő, Róna J. László író. A Székesfehérvári Irodalmi Csoport: Erdősi Ildikó gitáron és hegedűn, Hekkel Arany verseivel, Drotleff Zoltán versével, T. Tamás Ferenc novellájával.

Bergmann Balázs versét Bartók Anikó mondta el, Dudás Margit szép versét a költőnőtől hallhattuk. Vargáné Haller Ibolya szavalt, Bornemisza Attila köszöntötte név szerint a távolról érkezett művészeket. Fazekas Imre Pál verseivel köszöntötte az egybegyűlteket, Dócs György és Tárkányi Imre versmondásával ért véget a Gála.

Fél négykor Bornemisza Attila köszönt el, mert minden jó, ha jó a vége. A tagok még sokáig elidőztek, átbeszélték az őket ért élményeket, hiszen egy ismételten jól sikerült "szeretet-fesztiválról" nem lehet másként elbúcsúzni!

Köszönet mindenkinek, aki jelenlétével tisztelt meg bennünket, és velünk együtt örült a szeretet nevében...

Az Elnökség

Az oldal tetejére